SUPPORT OCH VANLIGA FRÅGOR

Om det är något du undrar över, tveka aldrig att kontakta oss. Börja gärna med att titta bland de frågor som vi samlat här nedan. Det är mycket troligt att svarat finns där. Annars hjälper vi dig så snabbt vi kan. Det är viktigt att du är hundra procent bekväm och säker på hur du använder TRYGG.   


VAR KAN JAG ANVÄNDA TRYGG?

Har man ett standard abonnemang så fungerar TRYGG över hela världen. Här väljer man själv sitt larmnummer och vem man vill kontakta vid ett stödsamtal. Kom bara ihåg att fylla i rätt riktnummer.

Har men däremot ett premium abonnemang så fungerar TRYGG än så länge bara i Sverige då det är kopplat till en svensk larmcentral. Men man kan fortfarande dokumentera med hjälp av ljud och bild vart man än är.

KAN JAG ANVÄNDA ANDRA APPAR DÅ JAG ANVÄNDER TRYGG?

TRYGG fungerar bäst när du har den aktiv. När TRYGG minimeras minskar också säkerheten och datatrafik från din mobil försvåras. Därför rekommenderar vi att du alltid har TRYGG uppe när du använder den.

VAD HÄNDER OM JAG HAR DÅLIG TÄCKNING ELLER OM MITT BATTERI DÖR?

Skulle du ha dålig täckning samtidigt som du dokumenterar något sparas allt lokalt i din telefon tills dess att telefonen får täckning igen. När telefonen får täckning igen skickas all information till våran server.

Undvik om möjligt områden med dålig täckning och försök framförallt ta dig till ett ställe med god täckning så fort som möjligt - det är säkrast så.

Se alltid till att ha din mobil ordentligt laddad innan du beger dig. Det är viktigt att komma ihåg att kontinuerlig användning av GPS reducerar kraftigt batteritiden.

 Fördelen med TRYGG är att även om din mobil skulle bli urladdad under tiden du dokumenterar kommer allt du har skrivit, fotograferat och spelas in sparas och finnas tillgänglig för dig på Min Sida. Förutsatt att du har haft god teckning precis innan.

VAD HÄNDER OM MIN MOBIL BLIR STULEN ELLER FÖRSTÖRD?

Det spelar ingen roll om din mobil blir stulen eller går sönder under tiden du använder TRYGG. Allt som du har skrivit, fotograferat eller spelat in fram tills dess är sparat på Din Sida. Förutsatt att du haft tillräckligt god täckning under viss tid under sessionen.

VAD SKA MAN GÖRA OM MAN BLIR UTSATT FÖR ETT BROTT?

Om du skulle bli utsatt för ett brott är det viktigt att du kontaktar och anmäler detta hos Polisen. 

Fördelen med TRYGG är att den hjälper dig att dokumentera allt som du annars riskerar att glömma. Denna information kommer vara till stor hjälp för dig vid en Polisanmälan.

VEM KAN SE DET SOM SPARAS PÅ MIN SIDA

Har man ett premium abonnemang hos oss på TRYGG så blir allt du sparat på dina sessioner synligt för larmcentralen då du larmar. Så länge man inte larmar är du som användare helt anonym hos larmcentralen.

Har man däremot ett standard abonnemang hos oss på TRYGG är det bara du som användare som kommer åt och kan se det du sparat under dina sessioner. Informationen som sparas ner på servern delas inte med någon annan vid ett larm utan finns bara sparat på Min Sida.

Både som standard och premium användare är det bara du som användare som kommer åt dina sparade sessioner. Vi på Svensk Trygghetstjänst kommer inte åt dina uppgifter.

Som användare kan man välja att bjuda in kontaktpersoner som, om man vill, kan komma åt dina sessioner. Detta för att om något händer eller om en person skulle försvinna kan man då gå in och se vart denna person var sist och vad som finns sparat.

PÅ VILKA TELEFONER KAN MAN ANVÄNDA TRYGG?

Trygg fungerar både på IOS och Andriod smartphones.

HUR NOGGRANN ÄR POSITIONERINGEN?

Trygg använder GPS för att hitta bästa möjliga position i den miljö du befinner dig i. Noggrannheten i positionen beror på var du befinner dig och om du är inomhus eller utomhus.

VARFÖR KAN JAG INTE LOGGA IN MED ANVÄNDARNAMNET JAG SKAPADE NÄR JAG REGISTRERADE MIG I TRYGGAPPEN?

1. Har du skapat ett familjeabonnemang måste du även bjuda in dig själv som användare till appen. Det är för att man ska kunna administrerar familjekontona hur man vill.

2. Kan även bero på att du blivit inbjuden av någon annan användare för att följa hen. Om du själv vill använda TRYGG så måste du skapa ett eget konto.

MIN VÄN HAR BJUDIT IN MIG ATT FÖLJA HEN MEN INTE FÅTT NÅGOT MAIL?

Titta i din skräppost, inbjudan kan ha hamnat där.

KAN MINA VÄNNER FÖLJA MIG NÄR JAG ANVÄNDER TRYGG?

Ja om DU vill. Du bjuder in vem du vill ska följa dig under mina kontakter. 

KONTAKTA OSS

KONTAKTA OSSKom fram säkert

Enligt BRÅs senaste mätning väljer hela 5% av Sveriges befolkning att inte gå ut efter att det blivit mörkt pga av en tydlig känsla av otrygghet. Upplever du en ökande känsla av allmän otrygghet, ta kontroll och återta din trygghet med hjälp av TRYGG redan idag.

Läs mer om TRYGGs olika abonnemang

Ja, TRYGG är för dig

De flesta av oss har inte anledning att gå runt och vara oroliga, men risken att hamna i en otrygg situation finns och då är det en stor fördel att vara förberedd, både privat och i arbetslivet. TRYGG är utvecklad för att vara en säker och pålitlig lösningen för alla.

Läs mer om varför TRYGG är för dig

Ett pålitligt minne

Ett stort problem i efterspelet till en händelse som leder till polisanmälan och kanske rättegång är att minnas rätt och detaljerat. TRYGG kan hjälpa dig komma ihåg i vilken ordning saker hände, var det hände, hur någon var klädd, vad som sades och hur.

Läs mer om hur TRYGG fungerar

TRYGG - ALLTID NÄRA HANDS

Marknadens mest kompletta trygghetslösning direkt i din telefon. Ett riktigt skydd som värnar din integritet.